VIKTIG BORTESEIER FOR A-LAGSGUTTA

A-laget tok turen til Randesund mandag kveld og tre poeng ble med hjem til Arendal, selv om resultatet kunne vært et helt annet.

Styreleder Karl-Gunnar Ellefsen ble forsinket til kampstart grunnet G16-trening, men fikk før avreise beskjed om at VEO-kameraet ble glemt. Dette ble pakket i bilen, men til ingen nytte – da Kalle kom frem viste det seg at kameraet var tomt for strøm. Vi kan derfor ikke vise verken scoringer eller høydepunkter fra kampen, så dere får stole på referatet også denne gangen.

Gutta derimot, hoppet i Granebussen tidligere på kvelden og satte kursen mot Kringsjåbanen der Randesund 2 ventet på motsatt banehalvdel. På forhånd var trener Jakob Rasmussen krystallklar på at vi skulle ha hovedfokus på oss selv og vårt spill.

Etter en god oppvarming blåste dommerne kampen i gang, litt over klokken 20:00. Grane startet klart best, til tross for at Randesund 2 kom ut i et høyt press og tempo de første fem minuttene. Bortelaget skapte flere store sjanser. Det kunne fort vært både ett, to og tre Grane-mål de første 10-12 minuttene av kampen.

Til slutt fikk derimot Grane hull på byllen, for etter 20 minutter erobret Remi-André Myrseth Fossum ballen, før han fosset opp langs venstresiden. Han chippet ballen på bakerste der Lars Mortensen-Brekke hadde løpt seg fri, han tok enkelt ned ballen og satte inn 0-1. Fullt fortjent.

Randesund kommer mer med inn mot pause, men gutta stod unna og holdt ledelsen inn.

– Vi starter kampen bra og tar kontroll over ballen. Vi skaper masse sjanser med fine kombinasjoner. Dessverre er vi ikke effektive nok, for vi både bør og skal punktere kampen mye tidligere, sier Jakob Rasmussen etter kampen.

Tydelig arbeidsfordeling i pausen: Jakob får struktur på det offensive mens Bård forer gutta med energi og en haug med umodne bananer.

FORTSETTER I SAMME SPOR ETTER PAUSE

I pausen var det fokus på to ting: få i gang det offensive kombinasjonsspillet enda mer og opp med energien i alle spillets faser. I tillegg var det vanskelig å unngå fokus på Mortensen-Brekkes steinharde bananer kjøpt i Froland Fengsel.

Det smittet derimot over på Grane-gutta som trykker til fra start. Som i første omgang uteblir fortsatt scoringene – til tross for både gode kombinasjoner, høyt press og flotte driblinger.

Etter 49 minutter avslutter Ole Mortensen-Brekke et angrep der Jonas Lange Gyberg setter fart og drar av både en og to spillere før han slipper videre til Midoo som på elegant vis chipper ballen over keeper, men dessverre i tverrliggeren. Ole er derimot våken og krangler inn returen, som er via keeper både en og to ganger før den går i mål. Heldigvis deles det ikke ut stilpoeng på scoringer – mål er mål!

Grane fortsetter å produsere sjanser utover, men både dårlige valg, utførelse og uflaks gjør at det ikke blir scoringer. Det gjør at Randesund aldri gir helt opp og kampen bølger frem og tilbake i en periode – der begge lag kontrer på kontringen til motstanderen.

Randesund har en veldig god periode, samtidig som vi også hjelper dem og til tider spiller dem gode. Kun flaks og offervilje hindrer redusering. Grane rir av det hele og kampen ebber ut i en solid seier på bortebane, selv om vi gjerne skulle hatt flere mål.

– Vi vinner fullt fortjent mot Randesund. Vi holder nullen og de skaper veldig lite mot oss, så det er vi fornøyde med. Samtidig må vi jobbe med å bli mer stabile i 90 minutter. Det høye presset hadde vi fokus på før kampen og vi ser en klar fremgang i dette i dag, spesielt med tanke på intensiteten. Vi er også nære ved å få fortjent da mange av sjansene vi skaper er et resultat av presset, sier Rasmussen og legger til:

– Jonas er vår beste spiller nok en gang og det er ellers mange spillere som viser seg godt frem. Vi som trenere vet at vi kan og kommer til å bli bedre utover i sesongen, da vi har en sterk spillergruppe med masse kvaliteter og positiv energi. Nå ser vi frem til fredag der venter en tøff kamp, men det er vi 100 % klare for. Vi gleder oss til å se masse folk på kamp – så skal vi love å levere på banen!

VI HADDE UANSETT IKKE FÅTT FLERE POENG

For i en kamp der Grane kunne vunnet både fire og fem null, kunne det også kommet scoringer andre veien. Vi hadde uansett ikke fått flere poeng, for å sitere en god Grane-venn. Nå står A-laget med seks poeng etter de to første kampene – til fredag venter Rygene og vi håper så mange som mulig tar turen for å støtte gutta til nok en seier.

🖤🤍

Randesund 2 – Grane Arendal Fotball 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Lars Mortensen-Brekke (20′), 0-2 Ole Mortensen-Brekke (49′)
5. divisjon – 2. serierunde Kringsjåbanen –

Grane (3-5-2): Emmanuel Mechake – Reinhard Bjornes Nærbø, Even Johannes Tokerud, Even Eie – Filip Mang-Thang, Jakob Emilsen Schreuder, Ole Mortensen-Brekke (Berbesha Hamidi fra 90. minutt), Jonas Lange Gyberg, Remi-André Myrseth Fossum – Lars Mortensen-Brekke (Noah Sebastian Lunden fra 63. minutt), Hamid “Midoo” Almazori (Austin Soe Dwe fra 72. minutt)

Ubenyttede reserver: Finnbogi Salberg Olsen, Jakob Rasmussen, Armed Hoti

Gule kort: Henrik Govert Marum Lervik (Randesund 2), Kristian Lunde (Randesund 2), Lars Mortensen-Brekke (Grane)