VINNER AV INKLUDERINGSPRISEN 2022

Grane Arendal Fotball er stolt over å stikke av med inkluderingsprisen under idrettsgallaen 2022!

I helga ble årets idrettsgalla arrangert i Aquarama i Kristiansand. Grane Arendal Fotball var nominert til inkluderingsprisen i tøff konkurranse med Arendal Karateklubb, FK Vigør, FK Jerv og Kristiansand Bryteklubb. Svært overaskende, men dog gledelig, så stakk vi i år av med den gjeve prisen.

– Ingen skal slutte i IK Grane på grunn av økonomi. Alle er velkommen, uttalte nestleder Younes Shahriari fra scenen.

Juryens begrunnelse:
Grane Arendal Fotball har det siste året jobbet aktivt med å få oversikt over hvor mange nasjonaliteter som er tilknyttet klubben. Pr dags dato er det 57 forskjellige nasjonaliteter. Klubben har som mål å øke antall ledere, trenere og frivillige med minoritetsbakgrunn. Jentetilbudet har gått fra null til å ha tilbud for jenter fra 1. til og med 5. klasse. DVS ca. 40 aktive jenter i klubben på nåværende tidspunkt, og ønsket er å få med fler samt tilbud til de som er eldre enn 5. klasse. Det jobbes også med å få oversatt informasjon til flere språk. Først ut er en brosjyre om fotballens oppstartstilbud for jenter og gutter på 6 forskjellige språk, med fokus på å få med flere jenter med minoritetsbakgrunn. Det er opprettet et ukentlig tilbud om fotballtrening for voksne i samarbeid med Arendal Voksenopplæring. Granefondet er under etablering. Hensikten er å kunne hjelpe lavinntektsfamilier. Og til sist har klubben endret salg av pølser i kiosken til å kun selge kyllingpølser, av respekt for klubbens muslimske medlemmer og andre.

Vi takker juryen for denne annerkjennelsen, samtidig som dette ikke er noen hvilepute for klubben. Ambisjonen er å heve arbeidet og bli enda bedre i 2023, og allerede neste uke er vi så heldige at Vigør Samfunn kommer bort til Bjønnes for å fortelle om arbeidet som gjøres i FK Vigør!

🖤🤍