GRANE FOTBALLS KLUBBKAFÉ

Lørdag 12. februar åpnet Grane Arendal Fotballs nye klubbkafe på klubbhuset på Bjønnes. Klubbkafeen er en uformell møteplass hvor man kan diskutere fotball, pleie vennskap og få seg en kopp kaffe. Selv i konkurranse mot OL-sendinger ble kafeen godt besøkt under åpningen.

Klubbkafeen er et initiativ fra A-lagstrener Bård Mortensen-Brekke. Tanken er at det skal avholdes to ganger månedlig.
– Jeg vet at flere klubber har en kafé som en møteplass. For meg er en kafé et sted hvor både unge og gamle koser seg. Et sted hvor alle kan samles og hvor det dannes tilhørighet og felleskap. En klubb som Grane skal selvfølgelig ha et slik tilbud. Det handler om å bygge klubbkultur og engasjement, sier 50-åringen engasjert.

Mortensen-Brekke er svært fornøyd med åpningen.
– Det ble en veldig fin åpning. Her var folk på kryss og tvers innom: barnetrenere, folk fra styret, A-lagsspillere, tidligere A-lagsspillere, unge og gamle – rett og slett en plass for alle typer, sier A-lagstreneren.

Bård serverer et hjemmebakt kakestykke til Rune Zaar. Rune har vært aktiv i klubben i flere år, men ikke de siste årene. Han var innom klubbhuset med sin sønn og datter som koste seg i loungen.

Daglig leder Reinhard Nærbø ser absolutt behovet for en klubbkafé og syns det er ekstra gledelig at klubbens A-lagstrener står ansvarlig for tiltaket.

– Topp initiativ fra Bård! Det viser at han ønsker å få til noe for hele klubben og ikke kun A-laget. Vi skal være en åpen klubb med et godt og bredt tilbud til våre medlemmer. Et så enkelt tiltak som at man kan samles over en kopp kaffe to lørdager i måneden er perfekt. Dette kan kanskje spesielt være en arena for tidligere bidragsytere i klubben, som ikke har et formelt verv i klubben nå, men som fortsatt er interessert i å ha en fot innenfor og å være i et fotballmiljø, sier Nærbø.

Når avholdes kafeen?
Det eksisterer en Facebook-gruppe med navn Grane Fotball klubbkafé hvor informasjon om når det avholdes legges ut.
– Søk opp Facebook-gruppa og meld deg inn! Hvis du ikke finner den så tar du kontakt med meg eller Bård, oppfordrer Nærbø.

– Du kommer ikke til å angre, garanterer Mortensen-Brekke.


Konkurrerende A-lagstrener var innom
Hovedtrener for Myra UILs A-lag Kenneth Johansen har lang Grane-bakgrunn som spiller. Han koste seg på klubbhuset lørdag i lag med gamle kjente.
– Hyggelig å bli bedt med i gruppa. Et veldig fint initiativ, det var artig å treffe gamle fotballspillere jeg har spilt med. Du skal ikke se bort ifra at jeg dukker opp neste gang også, sier Johansen.

Kenneth og Bård koser seg på klubbkafeen. Torsdag 5. mai møtes de til kamp på Norac Stadion.


Veterankafeen er forbildet
Tre ganger ukentlig møtes Grane-veteranene for å drikke kaffe og prate fotball. Til tross for kort tid i rollen har Mortensen-Brekke allerede rukket innom kafeen og hentet inspirasjon.
– Veterankafeen er uten tvil rollemodellen for tiltaket. De viser at det går an å pleie vennskap over lang tid. Så dette er på mange måter en videreutvikling av veterankafeen, og jeg ønsker de veldig gjerne med over her. De er hjertelig velkommen, forsikrer han.

Gurli var første besøkende. Her sammen med Arendal Fotballs assistenttrener Vebjørn Urdal. Vebjørn er også spiller for Granes A-lag.

Gurli Foss er et kjent ansikt på klubbhuset. Som eneste kvinne på kafeen storkoste hun seg lørdag.
– Det var utrolig koselig å tilbringe lørdagsformiddagen med så mange blide og hyggelige folk. Gøy at såpass mange var innom, men jeg håper på enda flere fremover når vi ikke er midt i OL-sendinger, ler Gurli.

Neste klubbkafe blir lørdag 26. februar kl. 10:00-12:00 på klubbhuset.

🖤🤍