GRANE REETABLERER A-LAG FOR HERRER!

Reetablerer A-lag! Her er daglig leder Reinhard Bjornes Nærbø sammen med klubbens nye A-lagstrener Bård Mortensen-Brekke. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen/Agderposten

Grane bekrefter at klubben kommende sesong er tilbake i seriesystemet på seniornivå.

– Vi er glade for å være tilbake med et seniorlag igjen fra 2022. Å ha et A-lag i divisjonssystemet er viktig for mange i Grane, både unge og eldre. Og ikke minst er det fint å ha et tilbud til tidligere Grane-gutter som for eksempel kommer tilbake fra studier. Det er mange gode Grane-gutter rundt omkring i landet som ønsker å ha en arena i Grane, sier daglig leder Reinhard Nærbø.

Hovedtrener for laget blir Bård Mortensen-Brekke. Mortensen-Brekke har flere år bak seg i fotballkretsen med ansvar for sonelagsdriften i Sone Øst. Han innehar også UEFA B-lisens. Denne kombinasjonen med erfaring med å jobbe med yngre spillere, trenerutdanning og ledererfaring gjennom sin sivile jobb gjør Mortensen-Brekke til en perfekt trener for prosjektet. Den nyansatte treneren gleder seg til å komme i gang.

– Kombinasjonen å ha et A-lag, knyttet opp til 15-16-17-åringer, det brenner jeg for. Arenaen for juniorspillere er ikke god nok i juniorserien, og får man 15-16-åringer inn i A-lagsgrupper så tidlig ser man kvantesprang i utviklingen, forteller den nye Grane-treneren.

Skal utvikle spillere

Bård Mortensen-Brekke er klar for å lede det reetablerte A-laget!

Den siste tiden har Grane ansatt både Nærbø som daglig leder, Karl-Gunnar Ellefsen som sportslig leder for barne- og ungdomsavdelingen, og nå Mortensen-Brekke som A-lagstrener. Granes hovedmål er spillerutvikling.

– Ønsket vårt er at de eldste skal være gode nok, gjerne ha et høyere nivå enn 6. divisjon. Så har vi gode, unge spillere i tillegg. Vi må ikke rykke opp med en gang. Vi ser på 4. divisjon som et naturlig mål etter hvert, men det er ingen hast, legger Nærbø til.

Med ansettelser både for barne- og ungdomsavdelingen og på seniornivå sier Mortensen-Brekke at det nå bygges klubb i begge ender.

– Vi skal ha fokus på langsiktighet. Hvis klubben er tålmodig kan dette bli veldig bra. Spillere skal komme hit og tenke «her er det muligheter». Vi skal prøve å få spillere langt, fortsetter Mortensen-Brekke.

– Vi håper å løfte klubben og skape engasjement. Jobbe helt fra 5-6-årsalderen og helt opp til senior. Det skal være en rød tråd i hvordan vi jobber gjennom hele klubben, forteller han.

Åpne treninger

Det blir «åpne treninger» i uke 49, 51 og 51. Nærbø presiserer at øktene derimot ikke er åpne for alle.

– Nei, de må melde seg på og få godkjenning for å bli med. Men vi søker naturligvis bredt nå i starten. Interesserte spillere kan kontakte meg enten på telefon eller Facebook, opplyser han.

– Vi er jo spente på hvilke spillere som kommer inn. Vi skal finne typer som kan ta vare på andre. Vi skal bygge klubb og miljø. Dette skal bli gøy, og det skal bli trøkk på treningene. Det er kanskje der jeg kan bidra mest – med engasjement, lidenskap og kanskje litt galskap. Fotball skal være underholdning, sier Granes nye hovedtrener.

🖤🤍